Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1960, Lenin körút. Egy kicsit Kertész utca is.
A háttérben lévő házon ugyan igen sok reklám látható már itt is, de amiről igazán híres lett: a futó fényreklám a hírekkel, még nincs itt.
De érdekességként azért van itt egy, s más. 
Skoda 445-es, a régi féléből, Moszkvics 407, Wartburg 312, ostorlámpa kalaposlámpával, Közért. Itt van még a 6-os villamos egy olyan formátumban, amit csak az igazán "villamos-szakértő" kedves látogatóim tudnak megfejteni.
A villamosról néhány szó Mihálffy László jóvoltából: a villamos egy 2800-as motorkocsi (ugyanolyan, mint az 55-ös villamos Kádár utcai éjszakai fotóján, amihez nemrég szóltam hozzá) - nyilván 2 póttal, ami nem látszik. Ez a típus jó 40 évig járt a 6-oson, derekasan bírva a strapát az UV-k érkezéséig, majd ezután még újpesti vonalakon is lehúztak 10-15 évet.
De...
Az igazi korabeli információkat a hirdetőoszlop tartalmazza!
Ugye Ti is így látjátok, kortársaim...?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (18522), orig: KOTNYEK ANTAL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
A Skoda 440-es (az Octavia elődje), a Moszkvics 407-es, a villamos egy 2800-as motorkocsi (ugyanolyan, mint az 55-ös villamos Kádár utcai éjszakai fotóján, amihez nemrég szóltam hozzá) - nyilván 2 póttal, ami nem látszik. Ez a típus jó 40 évig járt a 6-oson, derekasan bírva a strapát az UV-k érkezéséig, majd ezután még újpesti vonalakon is lehúztak 10-15 évet.
2013. december 17. 22:38