Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Rákóczi út 42., 7. kerület

További információk a képhez

1960, Rákóczi út 42., Akácfa utca sarok. Eme telken állt korábban a Hotel Orient szálloda. A tűzfalakon az ÁLLAMI BIZTOSÍTÓ, egy cipőbolt, valamint az OPERA kölni reklámja. A középen látható ház oldalán a RIV csapágy reklámja. No és a Gorkij mozi az ÍTÉLET magánügyben című (NDK-s) filmre próbálta a figyelmünket felkelteni. Az úton egy Moszkvics és egy dodozos IFA "özönlik".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (103337), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."