Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Baross tér, 7. kerület

További információk a képhez

1961, Baross tér 12. A ház 1895-ben épült, amint az látszik is rajta. A képen az is jól látható, hogy hol is határolódik el a Baross tér a Thököly úttól. A "Napjainkban" képen pedig az is, hogy az  Arzenál Üzletház homlokzatán, valamint a helyén volt épületen is látható az utcanévtábla, azaz a határ...
A ház tetején már ott van az akkori jövő, azaz a  tv antenna...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (102283), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©