Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Nagykörút, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1962, a Nagykörút. Egészen pontosan a József körút (a Lenin, Erzsébet) körút és a Rákóczi út kereszteződés a Blaha Lujza tér magasságában.
Ha erre a képhez a "csodálatos" jelzőt illesztem, akkor úgy érzem alulírtam...Nem tudom, ki fényképezte, de, hogy jót tett és jókor, az biztos. Én pedig eme történelmi képet közzéteszem, hogy még többen ismerjék meg  a tájat (vagy emlékezzenek rá) 1962-ből...
Ekkorra már vége volt a díszes-míves kandeláberek korszakának. Az új divat az ostorlámpa, derekán a kalapos lámpával.
Aluljáró még sehol, de a József körútról jobbra kanyarodni iszonyúan tilos. Az éppen beálló autóbuszt 12-es FAŰ csuklósnak vélem. 
Feljebb a Híradó mozi felirata villan. A villamosok az UV "korosztályt " képviselik, nagy valószínűséggel 4-es, 6-os, és 66-os járatszámmal.
A szemközti házon a Blaha Lujza színház reklámja. Hogy melyik is volt ez, az legyen ez is egytalálós kérdés...!
Ami mostantól már nem is az. Buslig György jóvoltából a megoldás: a Blaha Lujza Színház ekkor már nem létezett, mert 1960-ig volt az Operett Színház kamara színháza a Paulay Ede utcában. A mai Új Színház. köszi!
A járdaszigetek szélén még nincs lánckorlát!
1962 ide, vagy oda, az emberek nagy része kifejezetten jól öltözött. De még így is van, amihez fiatal korú vagyok...: De van megfejtés...
Az autók közül"kirí" egy BMW 340, amely éppen a khaki színű Ikarus mögött igyekszik át a Rákóczi út kereszteződésén (Dorogman László).


Jelenlegi és régebbi nevei:

József körút és Erzsébet körút, József körút és Lenin körút, Nagykörút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©