Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1963, Lenin (Erzsébet) körút, a New York-palota. New York-palota felépítésére egy amerikai biztosítótársaság, a New York Life Insurance Company adott megbízást Hauszmann Alajosnak, amely cég Korb Flórist és Giergl Kálmánt bízta meg az épület megtervezésével. Eme épület, amely 1894. október 23-án megnyitatott , egy négyemeletes, eklektikus stílusú palota. Napjainkban ez az ötcsillagos Boscolo Hotel. Azaz még pontosabban (2019.11.18. napján) NEW YORK PALACE, THE DEDICA ANTHOLOGY, AUTOGRAPH COLLECTION), vagy mi a szösz...A Dohány utca még javában kétirányú. A taxi Moszkvicsnak tűnik tetőcsomagtartóval. A velünk szemben közlekedő jármű -a rendszáma alapján- egy, a Posta kötelékébe tartozó Robur teherautó.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (179127), ADOMÁNYOZÓ:BOJÁR SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©