Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Lenin (Erzsébet) körút a Dohány utcánál, 7. kerület

További információk a képhez

1964, Lenin (Erzsébet) körút a Dohány utcánál, a HÍRADÓ mozi.
1939 óta Híradó mozi. Napjainkban szinte felfoghatatlan, hogy az 1950-es, 1960-as, de még az 1970-es években is innen lehetett képes információkhoz jutni a világban történt dolgokról-nem 3 másodperc-, hanem kb.: egy hetes késéssel! Az aktuális filmek kb. 1-1.5 óra után, rövid szünetekkel újraindultak. De ezen szünetek között is be lehetett menni, helyet keresni (mert, hogy nem helyre szóltak a jegyek). A legkeresettebb helyek a nézőtér mögötti páholyok voltak. Akiket nem a filmek érdekeltek elsősorban, azok itt "egyéb" nagyszerű élmények részesei lehettek a hátsó páholyokban.....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, fotó: Gere László
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©