Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Tanács (Károly) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1965, Tanács (Károly) körút a Majakovszkij (Király) utcánál. A kicsiny járdaszigeten, kicsiny rendőrdobogón egy jó kiállású közlekedési rendőr mögött egy szintén jó kiállású Ikarus 620-as 5-ös járatszámmal. A busz mögött az MTI kirakata volt sokáig, ahol megnézhettük a nagyvilágban történt legfontosabb eseményekről készült legfrissebb fényképeket. A "legfrissebb" akkor még nem azt jelentette, hogy kb.: 8 másodperce, hanem, hogy nagyjából 8 napja...No persze fekete-fehérben.
A busz mellett pedig egy  IFA framo tehertaxi. Talán már ez a szó is történelem. De a középpontban a piros autó, ami egy Renault Dauphine (Trónörökös), vagy egy Renault Ondine (Sellő). Vagy talán mindkettő...(Radó Judit)
A rendőr oltalmazó kezei alatt pedig az én barátom: a csibilámpa!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Gyökhegyi Bánk, Radó Judit, Ottó Zoltán Kurta
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©