Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

Egy furcsa hangulatú kép 1968-ból. A Lenin (Erzsébet) körút a Wesselényi utcától a Rákóczi út felé nézve. A háttérben lévő épületek a sziluettjükről is felismerhetők. A közelebbi a New York-palota (1894). Távolabb a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892). Aztán pedig a László ház (1895).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (70224), orig: ZSANDA ZSOLT / VAJSZADA KÁROLY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©