Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Dohány utca a Tanács (Károly) körút felől, 7. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Dohány utca a Tanács (Károly) körút felől. A kép közepén a Dohány utcai zsinagóga. A Dohány utcából ekkor még nem lehetett balra nagy ívben kanyarodni a Tanács (Károly) körútra. Kicsinyt később már igen. Aztán -hogy mikortól is, azt nem tudom-, de napjainkig ismét nem. Pedig jobb lenne, mint megkerülve az egész teret...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Dohány utca, 1850-től Dohány utca, 1817-től Tabak Gasse, 1804-től Seiten Landstrasse (Oldalsó Országút)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©