Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1972, Lenin (Erzsébet) körút a Majakovszkij (Király) utca  kereszteződés előtt. Dilemma a Vörös Csillag mozi előtt: Hova menjünk moziba? Ugye ismerős a kérdés és a plakát?
Bizony, ha az aktuális előadásra elfogyott minden jegy, akkor merült fel eme kérdés. De általában minden mozi közelében ott volt a segítség, a mozi-plakát. Létezett egy alternatív megoldás is, a jegyüzérektől való mozijegy-beszerzés.
Talán még a hátttérben lévő saroképület is ismerős valakinek...
Ismerős lehet még a kalapos lámpa, az UV villamos, a FÖMO ( Fővárosi Moziüzemeltetési Vállalat), vagy akár a "prolongálva" kifejezés is. (A "napjainkban így fest" = 2014.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (18808), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©