Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-as évek, Erzsébet körút, 7. kerület

További információk a képhez

1920-as évek, az Erzsébet körút eleje a József körút felől nézve. Az előtérben, az ekkor már Rákóczi út kereszteződésében Beszkárt (Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság (1922) színezésű (sárga-fehér), nyitott peronú, már felsőszedős villamosokkal. A sínek az út szélén. A rendőr a kis dobogójáról irányít. (Ezért tartom valószínűnek a dátumot. Ti.: Közlekedési rendőr irányít, és az 1926-ban üzembe helyezett első közlekedési lámpa itt még nem látható.)
A gyalogosok jól öltözöttek, a kölzekedés, az még balos. A háttérben a New York-palota. Mögötte a Híradó mozi háza a kis tornyocskájával. A jobboldalt belógó fa vajon hol lehetett?
Baloldalt az EMKE háza. A kép jobb szélén a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája.
A villamoson a reklám: Stollwerck.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Csics Gyula
A jobb oldalon belógó fa a László-ház előtt van
2013. október 10. 17:10
Sipos András
Sipos András
Természetesen: Erzsébet körút ( a Király utcáig). KI tudja, meddig engedélyezték lovaskocsik behajtását a Belvárosba? 49-ben még természetes fuvar volt, társzekéren hordták a tűzifát, szenet.
2014. január 04. 21:16