Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Erzsébet körút, 7. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, az Erzsébet körút a Rákóczi út a Dohány utca felé nézve. Az Erzsébet körút még természetesen kockaköves és a bal szélén halad előre (egészen pontosan áll a megállójában és utasokat vált) egy jóképű nyitott, 6-os villamos a Rákóczi út után.
Mögötte a New York Palota magasodik. A kivétel nélkül jól öltözött gyalogosok bátran haladnak ide-oda. Ez valószínűleg azért van mert már segített nekik az ezen kereszteződésben már működő első budapesti közlekedési lámpa avagy "villanyrendőr". A kifejezés szerintem onnan ered, hogy magát a jelzőberendezést még hús-vér rendőr irányította! 1926-ban adták át a közlekedőknek!
A kalapos, öltönyös gyalogos által eltakart autómobil az vajon mi lehetett?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©