Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Helsinki út, 20. kerület

További információk a képhez

1978, Helsinki út és a HÉV feletti felüljáró, a Csepeli átjáró építése. Jobbra a Budapesti Elektromos Művek Dél-pesti Üzemigazgatóságának épülete. A távolban a Merkur csepeli személygépkocsi átadótelepe felfedezhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1975-től Helsinki út, 1945-től Dózsa György út, 1924-től Horthy Miklós út, Az 1870-es évektől Soroksári út, A XVIII. században Schorokscharer Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (253792), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©