Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Boráros tér az Angyal utcánál, 9. kerület

További információk a képhez

1957, Boráros tér az Angyal utcánál. A sarki épület aljában a Boráros téri ÉTTEREM. Az orcánk előtt egy kissé viseltes csibilámpa. Ami a tér elnevezését illeti: volt a neve Borárus tér is! Erre utaló bizonyíték kettő is van.  Az egyik ezA másik egy 1899-es VILLAMOS VASÚTI VISZONYLATJELZÉSEK táblázata a B.V.V.V. járatait ábrázolván.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros János tér, A XIX. században Fa tér (Holz Platz), A XVIII. század előtt Szentfalva nevű község volt, A neve volt még Borárus tér is
  • Forrás: Fortepan.hu (251117), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©