Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Üllői út, 9. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Üllői út 101., az Akadémia Mozi. 
1913-ban nyílt meg a LUDOVIKA mozi. 1913-tól-1920-ig Zahler Adolfné mozija volt, majd 1920-21-ben Balogh Lajos volt átmenetileg a tulajdonos. 1946-tól a Magyar Partizán Szovetség folytatta az üzemeltetést, PARTIZÁN MOZI néven. Az 1955 szeptember 23-i moziműsorban már AKADÉMIA MOZI a neve. 1987 őszén majdnem egyidőben szűnt meg, mint a közeli Balaton mozi. Az utolsó műsor az október 12-14 közötti film: "A cápa" volt. A mozival szemben, eredeti nevén a Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia, avagy Ludoviceum. Innen a név (nevei).


Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), A XVIII.század első felében Szolnoker Strasse (Szolnoki út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: users.ininet.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©