Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970 táján, Mester utca, 9. kerület

További információk a képhez

1970 táján, Mester utca a Máriássy utca tájékáról. A legbiztosabb viszonyítási pont, az a háttérben látható Budapest-Középsőferencvárosi Páli Szent Vince plébánia az akkori Hámán Kató utca (napjainkban Haller utca) és a Mester utca sarkán...
A kép bal odalán nagy valószínűséggel a Közvágóhíd maradványai...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-óta Mester utca, 1840-es évek végétől Friedhofgasse (Temető utca), 1824-től Gottesackergasse (Temetőkert utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©