Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Calvin (Kálvin) tér

További információk a képhez

1971, Calvin (Kálvin) tér. Szinte hihetetlen, hogy ez az Üllői út ugyanolyan széles, mint napjainkban. Ennyit számít két pár villamos sín, plusz a kettő közti teület és a járdasziget...
A Baross utca ekkor még javában kétirányú,  az Üllői úton (1976-ig) még jár a villamos...Ami a baromfit illeti, az most is ugyanaz, csak most Kakas...Hogy a Kávin tér mennyire Calvin tér, az itt kiválóan látszik...A Tulipán espresso is működik...A Vörösmarty mozi is funkcionál még. Átjáró sincs még a Munkaruházati bolt előtti házak helyén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól újabb írás Szerint Kálvin tér, Előzőleg 1874-től Calvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér)
  • Forrás: Fortepan. hu (98107), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©