Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Dési Huber utca 25., a PEST-BUDA MOZI, 9. kerület

További információk a képhez

1973, Dési Huber utca 25., a PEST-BUDA MOZI. Buda és Pest egyesítésének centenáriuma alkalmából nyílt a József Attila lakótelepen. 1973. augusztus 18-án nyitották meg, egy Locomotiv GT koncerttel. Az épületet a Győri Tervező Vállalat építészmérnöke Lang János tervezte, adaptált típusterv alapján. A Pest – Buda mozi „ikertestvérének” tekinthető a Budafok mozi és a tatabányai Turul mozi is. Erről többet innen.
A rendszeres vetítéseket Várkonyi Zoltán Ártatlan gyilkosok című premierfilmjével kezdték meg, az utolsó előadásokra pedig 1990. április 16-án került sor.
1990. április 18-án bezárták. Az épület a teljes leomlás határára került-amint az a "Napjainkban így fest" 2012-es képén is látható-, majd görög közösségi ház lett belőle.
Ui.: Dési Huber István (1895-1944): festőművész, grafikus. Posztumusz Kossuth -díjas.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1962-től Dési Huber utca, Korábban: 904. utca
  • Forrás: Fortepan.hu (88343), ADOMÁNYOZÓ:URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."