Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Nagyvárad tér, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1973, Nagyvárad tér a nagy átalakulás, a metró építés idején.
Ez a kép sok mindent láttat a Nagyvárad tér egykori kinézetéről.
Elöljáróban annyit, hogy akkoriban a tér Budapest egyik legnagyobb forgalmú tömegközlekedési csomópontja volt.
Itt láthatjuk a nagy átalakulását.
Még jól látható, hogy a villamos sinek a tértől kifelé az út két szélén haladtak. A jobb felső sarokban még látható a hurok vágány a Szent István kórház előtt a mai kis park és parkoló helyén. Sok villamos végállomása volt itt. Érdekes még, hogy a Hámán Kató (Haller) utcából vezetett út a Gyáli út felé. Az útburkolat-már ahol van-, az kockakő. 
A Béke emlékmű helyén még felvonulási épületek. A kép szélén látszik a SOTE toronyházának épülete. (Az Asztalos János Ifjúsági Parkban zajlott tornaóráink alatt mindíg számoltuk, hogy hol is tartanak. Ekkor talán a 10 és a 20. között lehetett.) 
Van néhány dolog, ami kiemelkedik a képből. Először talán a háttérben lévő, Rezső téri templom, azaz a Magyarok Nagyasszonya Templom.
A másik szintén egy temlom, a Nagyvárad téri református templom. 
Sok, ebből a korból származó képről ezen templom az egyetlen biztos támpont.
A felforduláshoz már a metró-építkezésnek is köze van, lásd a bal szélen lévő jellegzetes épületet.
És akkor a járművek: A középen a 42-es UV villamos. Mellette rögtön mindjárt az első kenyéradóm: a billenős ZIL, iziben kettő. Mögöttük egy Robur, ami ebben a formában leginkább a kenyeres autó volt.
Ami számomra a kakukktojás, az a jobbra kanyarodó második autó...
És íme itt a megfejtés Lenkei Gábor jóvoltából: Simca 1000.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. századtól Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Gyula Gaal
Gyula Gaal
A kérdéses autót Fiat 850 Coupenak gondolom, de ezt inkább csak egy óvatos szavazatnak kell venni. :) http://asset0.cbsistatic.com/cnwk.1d/i/tim/2011/06/06/fiat_850_610x405.JPG
2013. december 04. 08:03
    Popovics András
    Popovics András
    Köszi a megfejtést. A hátsó két rács tényleg hasonló, de én inkább a Simca 1000-es megfejtésre szavazok.Annak lépcsős a hátulja.
    2013. december 06. 16:52
Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
A második kanyarodó autó egy Simca 1000.
2013. december 04. 16:10