Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1927-1937, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1930-as évek. Boráros tér. Épül a Horthy Miklós híd, alakulnak a karéjok.
Van itt még nagyszerű, nyitott peronú, ámde még balos közlekedésű villamos és egy autóbusz pályaudvar. A Háttérben  bizony még ott díszeleg, avagy éktelenkedik (döntse el mindenki maga!) a Lágymányosi tó!
Talán segítség a tájékozódáshoz az Elevátorház elhelyezkedése, a Duna folyam, és esetleg a villamos, ami a Lónyai utcában járt..
Sajnos mai megfelelőt nem tudok képezni, mert ez legalább 3 emelet magasságból készült a Ferenc körút valamely házából.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Boráros tér, A 18. század előtt Szentfalva nevű község, 1875- ig Fa tér, 1875-től Boráros János tér
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."