Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Boráros tér, a későbbi Horthy Miklós híd építési területe. Épül a Horthy Miklós híd, alakulnak a karéjok. Van itt még nagyszerű, nyitott peronú, ámde még balos közlekedésű villamos és egy autóbusz pályaudvar. A háttérben bizony még ott díszeleg, avagy éktelenkedik (döntse el mindenki maga) a Lágymányosi tó! Erről többet innen!
Talán segítség a tájékozódáshoz az Elevátor-ház elhelyezkedése, a Duna folyam, és esetleg a villamos, ami a Lónyay utcában járt..
Sajnos pontos mai megfelelőt nem tudok képezni, mert ez legalább 3 emelet magasságból készült a Ferenc körút valamelyik házából.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros János tér, A XIX. században Fa tér (Holz Platz), A XVIII. század előtt Szentfalva nevű község volt, Az 1800-a évek táján Borárus tér is volt
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©