Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Hámán Kató utca, 9. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Hámán Kató út a Nagyvárad tér előtt. A téren körforgalom. Előtte a nyitott peronú 25-ös villamos végállomása járdaszigettel.
Az útburkolat kockakő. A kép csúcsa a  jeges autó a háttérben!
Ekkoriban a 25-ös villamos a Nagyvárad tértől az Állatkertig járt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Haller utca, 1951-től Hámán Kató utca, 1900-tól Gróf Haller utca, 1870-rs évektől Ferencvárosi védgát, 1840-es évektől Franczstadter Schütz Damm
 • Forrás: hampage.hu, Nagy Zsolt Levente gyűjteménye
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (6)

Medve
Keresem a Nagyvárad téri busz végállomást és a villamos végállomás gomba váróterem épületét..
2013. június 08. 07:59
  Popovics András
  Popovics András
  A Nagyvárad téri busz végállomásról van itt néhány kép, a villamos végállomás és a gomba váróterem még nekem is hiányzik.
  2013. június 08. 18:19
Dr.Palkonyay Gábor
Az egyik képhez korábban tévesen írtam, hogy a 25-ös villamos a Könyves Kálmán körúton járt. Ezt a képet látva a "helyes útra" terelődtek az emlékeim: a 24-es és a 25-ös a Hámán kató úton (ma újra Haller u.) járt. Ha jól emlékszem akkor a 24-esnek a Keletinél, a 25-ösnek az Állatkertnél volt a végállomása.
2013. november 07. 14:30
György Balazs
György Balazs
Istenem, jeges autó! Akinek volt jégszekrénye abba vette a jeget, ha nem volt, hát a kocka Hajdú mosógépbe rakták. Összetörték a féltáblát, ami 1-2 forint volt baltával, vagy a mérleg súlyával, és azon a tört jégen tárolták a húst és a tejet, meg a felvágottat. Elektromos hűtőszekrény kb a60-as évektől volt vásárolható.
2013. november 14. 18:57
Olsvay Endre
A 25-ös 1967. augusztusig járt a Nagyvárad térig, utána már csak a Thököly útig, tehát ez korábbi kép, de nem lehet sokkal korábbi, a jobb oldalon belógó Barkas okán.
2013. december 08. 04:44
Olsvay Endre
Jeges autóra visszatérve. amikor '67-ben az Attila útra költöztünk, kb. egy-másfél évig még föl-föltűnt ott is, aztán végleg eltűnt, nagyjából egyidőben a szódással. (Nyilván az mag az autoszifon elterjedése miatt!)
2013. december 10. 05:06