Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, Üllői út, 9. kerület

További információk a képhez

1896. október 25-e, az Üllői út és a KIinizsi utca sarka .
Az Iparművészeti Múzeum átadása (megnyitása), ami személyesen Ferenc József jelenlétében történt. Az avatási ceremónia a honfoglalás ezeréves ünnepségsorozatának záró akkordja volt. Az uralkodó a szavait követő "riadó éljenzés" közepette kézjegyével látta el a jeles eseményt megörökítő okmányt, majd díszes tokba téve azt - a kormány tagjainak kíséretében - az előcsarnokban levő falüregbe helyezve, s ráemelte a palota zárkövét.
Az épületet Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte.
Még lóvasút a módi. 
Szebb, mint sok fénykép. Bízzunk benne, hogy hamarosan olyan szép lesz, mint új korában...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút), A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (Szolnoki országút)
  • Forrás: www.kitervezte.hu, www.imm.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©