Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-táján, Margit körút, 2. kerület

További információk a képhez

1900-táján, Margit körút. A keresztutca a Tégla (Fényes Elek) utca.
Ezt a képet talán a Margit körút átellenes oldalán, a mai épületek magasabb emeletein lakók tudják igazán összehasonlítani...Onnan talán még ma is látszik a MAGYAR KIRÁLYI KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL, napjainkban Központi Statisztikai Hivatal, röviden: KSH.
A sínek talán még a lóvasútéi. De jő a fejlődés: A földszintes házak fölött a korabeli telefon vezetékeinek állványát vélem felfedezni. Meg gázlámpákat is...
A sarki ház és a mellette lévő is, mintha nem is a talajszintre, hanem inkább az alá épült volna. Remélem akad olyan Kedves látogató, aki erről többet tud mindannyiunknak mondani...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, 1900 előtt Ország út, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©