Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Pasaréti tér, 2. kerület

További információk a képhez

1940, Pasaréti tér, a Pasaréti Páduai Szent Antal templom. Terveit idősebb Rimanóczy Gyula készítette. 1934. október 10-én szentelték fel. A templom melletti tér – buszvégállomás kis üzletekkel – 1937-ben épült meg. A templom előtt a Pasaréti tér közepén van a Szűz Mária szobor, Boldogfai Farkas Sándor szobrász alkotása.
A központi tejcsarnok napjainkban valami egészen más..., de nem valószínű, hogy tejet is lehet kapni...
Az 5-ös, balos közlekedésre épített autóbusz típusát nem tudtam megfejteni. A közlekedés, az balos, de már nem sokáig.
A kipufogó a jármű tetején van. A magam részéről nem is értem, hogy egy ilyen, tömény füstöt kiokádó jármű kipufogója hogyan kerülhetett később a járművek aljára, a a gyermekkocsik magasságába!
Félelmetes, hogy már 83 (!) évvel ezelőtt is tilos volt itt parkolni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Pasaréti tér
  • Forrás: Fortepan.hu (24126), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Somlai Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©