Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1952, Mártírok útja. A galád szabálysértőnek most annyi! De vajon melyik félnek szurkolnak a kiváncsi emberek?
A háttérben 6-os villamosok döcögnek.
A motort BMW-nek vélem. Vagy talán egy szovjet boxermotoros Ural. A személyautó megfejtését a Tisztelt látogatókra hagyom.
Ui.: Kovácsréti István kedves látogató jóvoltából úgy tűnik a megfejtés is megvan: a német Opel Kadett (1936-1940) vagy a"belőle" készült szovjet Moszkvics 400 (1947-56). Határeset...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margit körút, Mártírok útja, A törökök után Országút (Landstrasse), Felső Országút (Obere Landstrasse), Ófő utca (Alte Hauptgasse), Püspök utca (Bischofgasse), Prímás utca, Alsó Főút, Felső Országút, 1894-től Árpád-házi Szent Margitról Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1992 óta ismét Margit körút
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

András Kertész
András Kertész
A motor szerintem egy szovjet boxermotoros Ural. De ez ugyan az a probléma, mint a BMW vs. EMW.
2014. január 08. 15:15
Olsvay Endre
Az a rozzant földszintes viskó is érdekes, ami a háborús foghíjra épült! ;)
2014. január 09. 11:05