Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Lövőház utca, 2. kerület

További információk a képhez

1954, Lövőház utca, a Retek utcánál. A felismerhetőséget segítik a háttérben látható Retek utcai házak...A Mammut-1 helye... A Droszt Tivadar-féle taxiállomás és a taxi (természetesen) már akkor is ott volt, ahol szinte semmi. Azaz a távolsági autóbusz pályaudvar azért mégis. Bár a pályaudvar kifejezés egy kicsit hízelgő...A taxi márkájára ezúttal sem mernék esküt tenni. Az autóbuszok megfejtése sem egyszerű...De igen-nagyon bízom a tisztelt látogatóim segítségében...!
Ui.: A Budapesti Pologári Lövészegylet kérelmére a Marczibányi téren lévő új lövöldéhez vezető utca kapta e nevet. A régi lövölde a Bakfark Bálint és Margit körút sarkán volt, és1754-től 1883-ig szolgálta a céllövőket. Eme épület egy része ma is áll. Najainkban a Jégkert nevű étterem és söröző működik itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Lövőház utca, 1874-től Nagy Rókus utca, 1822-től Grosse Rokush Gasse, Obere Land Strasse (Felső Országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (103266), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©