Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Ürömi utca, 2. kerület

További információk a képhez

1958, Ürömi utca a Szépvölgyi út felé nézve, jobbra az Ürömi köz torkolata. A szemben, az Ürömi köz sarkán látható épület igen sokat változott. Volt Mirázs, Volt GARVICS vendéglő. Napjainkban pedig: ARAGVI GRÚZ ÉTTEREM.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Ürömi utca, 1874-től Újlaki utca, 1872-től Neuwelt Gasse (Újvilág utca), 1830-tól Langzeil Gasse (Hosszúsor utca), Lang Zeil (Hosszú sor), Lang Zeil (Hosszú sor), A XVIII. században Zeller Gasse (Celli utca), 1702-től Weingart Strasse (Szőlőhegy utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (54638), ADOMÁNYOZÓ:LENCSE ZOLTÁN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©