Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Újpest város, Árpád út, (1950-től) 4. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Újpest város, Árpád út. A Váci út felé áll az orrunk. A bal oldalon látható ház fizimiskája napjainkra csak annyit változott, hogy szépen felújították.
Az előtte látható villamos nagy valószínűséggel egy nyitott peronú 55-ös. Keresztirányban az István úton egy Muki iramlik (a vezető szaki fejtartásából ítélve) kifelé.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Árpád út
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Erzsébet Horváth Majzik
Erzsébet Horváth Majzik
A ház fizimiskája így jobban tetszett (erkélyek és a tető), de a muki :-), az igen. Régen gyakori volt a sineken
2013. szeptember 08. 08:29
Mihálffy László
A balra kanyarodó villamos a BUR-Vasút (előbbi képen látható) A jelzésű kocsija, mely - Rákospalotáról indulva - itt az István út, Lehel út felé haladt tovább.
Az 55-ös a képen jobbról jött és jobbra kanyarodva az Árpád úton haladt tovább a Váci út felé. A két vonalat összekötő vágányon halad a muki.

A ház még annyit változott, hogy a sarkán árkádosították a metró-lejáró miatt. A kép jobb oldalán látható házakat pedig elbontották a csomópont kialakítása miatt.
2013. november 06. 22:29