Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Árpád út, 4. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Újpest. Az Árpád út és a Bajcsy-Zsilinszky (István) út kereszteződése.
Az áruház az "Állami", a felségjelzés, az: BKV, tehát 1968 után vagyunk.
A villamos 55-ös, osztott szélvédős, berregővel.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-es évektől Árpád út, 1870-es évektől Fő utca, 1864-től Palotai országút
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Borzasztó Zsuzsi
Borzasztó Zsuzsi
Állami Áruház. Emlékszem, milyen sikk volt ott vásárolni, nagyon szerettem. Egész Újpest sokkal szebb volt. Az 55-ös villamossal jártunk a Dagályba is, milyen gyorsan odaértünk. Ma egy tortúra oda is eljutni.
2013. október 06. 11:31
Mihálffy László
1970 körüli a kép. Motorkocsi + 2 pótkocsi az 55-ös, mielőtt még lecserélték volna ikerkocsira az Árpád úti felüljáró építési munkái miatt. Ez a típus (2800-as) egy darabig jellemző volt az 55-ösön. Azelőtt a Nagykörúton, a 6-oson jártak, addig, amíg oda UV-k nem jöttek. A 60-as években először a 12-esre, majd az 55-ösre kerültek.
2013. november 08. 22:07