Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1884, Kerepesi út, a későbbi Baross tér és a Keleti pályaudvar, 8. kerület

További információk a képhez

1884, Kerepesi út, (a későbbi Baross tér) és a Keleti pályaudvar. A Keleti pályaudvar az átadás évében, azaz "vadonat újan". Ekkor még Magyar Királyi Államvasutak néven...Tervezője: Rochlitz Gyula. Baross Gábor szobra - természetesen -még nem lehet a képen (majd csak 1898. november 20.-tól). De a homlokzaton látható a négy allegorikus alakot ábrázoló szobor kalandos története itt megtekinthető. Jobbra a Kerepesi út.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82321), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.06.060, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©