Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, József körút, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1896, József körút és az Üllői út kereszteződése. Szemben a Ferenc körút 46. számú ház.
És ez, Klösz György  felvételén, amit Gyökhegyi Bánk nagyszerűen feljavított. A József körút és az Üllői út kereszteződése, ahol is a közlekedés természetesen balra-előre...
A csodaszép még az oldalán is rácsosan, de nyitott, alsószedős villamos. Ezt akkoriban "nyári villamos"-nak hívták. A felirata szerint éppen az egyik végállomásán. A villamostól jobbra lévő ház túlélt mindent..... Aljában van manapság (2020) a Raiffeisen BANK.
Szemben velünk a szintén nagyon szép kupolás ház helyén pedig manapság a "kissé" sivárabb "LOTTÓHÁZ".
Az emberek természetesen egytől-egyig valamilyen fejfedőben.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút
  • Forrás: Fortepan.hu (82433), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.109, javítva: Gyökhegyi Bánk által
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Attila László Németh
Attila László Németh
Wow - hihetetlen, . . . most milyen sivár a mai emberi kreativítás, gondolkozási mód az akkori romantikus, kupolás, puttós, homlokzatos építészettel szemben ! Most az E csúcs technikák idején egyre kevesebb energiát fordítanak az esztétika kint, és bent megjelenítésére - most elegendő az ablak, ajtó praktikus kocka, vagy téglalap egyvelegére - vagy az üveg, beton zsaluzat inger szegény látványára " ami fárasztja " az emberi szemet , és elmét és ezeknek az építészeteknek a leegyszerűsítő vonalait ! Mi jöhet még ?
2013. augusztus 26. 13:04