1896, József körút, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1896, József körút és az Üllői út kereszteződés. És itt a Siemens & Halske villamos Klösz György nagyszerű felvételén, természetesen balra-előre...
A csodaszép még az oldalán is rácsosan, de nyitott, alsószedős villamos. Ezt akkoriban "nyári villamos"-nak hívták. A felirata szerint éppen az egyik végállomásán. A villamostól jobbra lévő ház túlélt mindent..... Aljában van manapság (2015) a Raiffeisen BANK.
Szemben velünk a szintén nagyon szép kupolás ház helyén pedig manapság a "kissé" sivárabb LOTTÓHÁZ.
Az emberek természetesen egytől-egyig valamilyen fejfedőben.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (1)

Attila László Németh
Attila László Németh
Wow - hihetetlen, . . . most milyen sivár a mai emberi kreativítás, gondolkozási mód az akkori romantikus, kupolás, puttós, homlokzatos építészettel szemben ! Most az E csúcs technikák idején egyre kevesebb energiát fordítanak az esztétika kint, és bent megjelenítésére - most elegendő az ablak, ajtó praktikus kocka, vagy téglalap egyvelegére - vagy az üveg, beton zsaluzat inger szegény látványára " ami fárasztja " az emberi szemet , és elmét és ezeknek az építészeteknek a leegyszerűsítő vonalait ! Mi jöhet még ?
2013. augusztus 26. 13:04