Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Baross tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1903. A Baross téren dúl a forgalom. És micsoda forgalom...
A villamosnak még csak jele van, mint az ovisoknak. Ez esetben egy függőlegesen három részre osztott kör. Ezen jelű villamosnak az útvonala a következő volt: Eskü tér (március 15- tér)-Ferenc József rakpart (Belgrád rakpart)-Központi vásárcsarnok (Fővám téri központi vásárcsarnok) - Vámház körút (Tolbuchin körút) -Calvin tér (Kálvin tér) - Múzeum körút- Kerepesi út ( Rákóczi út )-Baross tér (Keleti pályaudvar)- Csömöri út-Zugló.
Ám van itt még egyéb érdekes látnivaló: lovaskocsi, hintó, kandeláber gázlámpával, lefüggönyözött villamos, a Keleti pályaudvar, és a homlokzatán az eltűnt, és  2003-ban újonnan elhelyezett szobrokkal. Erről egy másik képnél...ITT!
De itt van már Baross Gábor, a "vasminiszter" szobra.
Automobil még nem látható. Majd 1905-től... 
Ui:: A szobor visszakerült. Majdnem ugyanoda...
És még egy érdekesség: A Keleti pályaudvar melletti (szemben a bal oldalon) látható út (Thököly) neve ekkor még: Csömöri út.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (17980), orig: SALY NOÉMI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©