Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910 táján, Elnök utca, 8. kerület

További információk a képhez

1910 táján, Elnök utca a Villám utcánál. Igen, itt is járt villamos. Mégpedig balra-előre...Azért maradt még felismerhető rész.
A Tisztviselőtelepet alapító szövetkezet elnökéről, Gaál Ferencről, vagy alelnökéről, Róna Péter fővárosi tanácsnokról akarták elnevezni az utcát, amelyben laktak. Miután azonban ezt a megtiszteltetést egyikük sem fogadta el, ezért a névadók az általuk viselt tisztség elnevezését örökítették meg az utcanévben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1887-től Elnök utca
  • Forrás: kepeslapmuzeum.web44.net
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©