Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1913, József körút, a Bodó kávéház, 8. kerület

További információk a képhez

1913, József körút, a Bodó kávéház.
1894-ben gazdag berendezéssel és külön biliárdteremmel Bodó Adolf nyitotta meg a későbbi Harminckettesek tere és a József körút sarkán.
A húszas évek végén hozzácsatolták a házban lévő Úri vendéglőt is. Móricz Zsigmond a „szegény keresztények előkelő kávéházának" említette. A Bodó ekkor az Emke után a második legnépszerűbb zenés kávéház volt. Négy biliárdasztal várta a fiatal katonatiszteket. Idesereglettek a szomszédos Mária Terézia-laktanyából és a Ludoviceumból is. 1934 januárjában bezárt.
Később Vidám presso néven működött.
Aztán pedig lett a McDonald's...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©