Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1915, Madách (Dankó) utca, 8. kerület

További információk a képhez

1915, Madách (Dankó) utca, a KOLBÁSZ GYÁR.
A józsefvárosi Madách (jelenleg Dankó) utca 9-11. alatt működött a múlt század elején Fleischer Rezső "sertésnagyvágó" hentesárú és kolbász gyára. Ma a Wesley János Lelkészképző Főiskola, a Wesley János Óvoda, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület épülete áll. Az épületet ma igénybe venni kényszerült emberek többsége már csak álmodik a kolbászról. A kolbász-kerítésről már álmodni sem tudnak... A két ház egészen jól felismerhető a mai utcaképen. (Lévén 2018.05.14-én készült.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1939-től (a környéken lakók kérelmére!) Dankó utca, 1934-től Dankó Pista utca, 1879-től Madách utca, 1874-től Szőlőhegy utca, 1817-től Weinberg Gasse, 1730-as évektől Weinberg Gassl
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."