Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1935, Blaha Lujza tér. Egy nem szokványos kép a térről.
Őszintén szólva nekem is eltartott egy darabig, amíg helyre raktam. Ami segít eligazodni az a következő: A jobb oldalon látható világos épület a Rókus kórház Márkus Emília utcai traktusa. A sötét épület szemben, maga a Corvin áruház. Kicsit nagyítva megtalálhatjuk a feliratait is. Az árnyék a bal oldali dombocskán nem más, mint a Tinódi Lantos Sebestyén szobrának árnyéka. Ez a szobor 1907-től 1955-ig vethetett itt árnyékot az akkor még meglévő Nemzeti színház főbejárata előtti kertecskében.
Egyébként matyó kézimunka-árusok kirakodóvásárát láthatjuk.
Villamos ugyan nem látszik a képen, de a felsővezetékekből látszik, hogy ekkor még javában volt itt ilyen. A szemfüles megfigyelő még gázlámpát is találhat.
Ui.: Oláh Máté Gergely éles szemű látogató jóvoltából mégis csak láthatunk villamost a képen az üvegfelületen tükröződve!
Gyökhegyi Bánk pedig egy kicsit feljavította a képet. Így talán jobban észrevehetőek a részletek.
Mindkét kedves látogatónak köszönjük.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (39265), orig: TED GRAUTHOFF
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©