Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937, Fiumei út a Gázláng utca felől, 8. kerület

További információk a képhez

1937, Fiumei út a Gázláng utca felől, a Baleseti Intézet, avagy a BALESETI KÖZPONT, más nevén Országos Baleseti Intézet épületének alapozása. Mai szemmel talán kicsit furcs lehet ennyi kubikos talicska...Bár valamilyen fejfedőt mindenki visel, de talán egy nevezhető munkavédelminek...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fiumei út, 1957-től Mező Imre út, 1923-tól Fiumei út, 1874-től Köztemető út, Az 1840-es évek végétől Friedhof Strasse (Temető út), 1817-től Linien Graben (Árok vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (184883), ADOMÁNYOZÓ Inkey Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©