Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1940, József körút a Baross utcánál. A közlekedés még balos, a sínek még az út szélén. A 2016.08.19-én itt működött Jégbüfé ekkor a MAGYAR LESZÁMÍTOLÓ ÉS PÉNZVÁLTÓBANK Józsefvárosi fiókja volt. Később volt ez a tehertaxi irodája is. Az épület, tiszteletre méltó módon felújítva könnyedén felismerhető. Nem mellesleg az egymás mellett lévő, egyenként is nagyszerű kandeláberek az utcai közvilágítás váltását is jelképezik. Mondanom sem kell: a fejfedő mindenkinek minden körülmények között kötelező.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca), 1810-es években Szalay Gasse (Szalay utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (94410), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Vaskapu utca
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©