Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Baross rér, 46-os villamos,, 8. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, Baross tér 46-os villamos, tujázók...
Egy legenda szerint innen származik a kifejezés: a villamos hátulján, (háTUJÁN) történő utazást jelenette. Jómagam és biztosan sok más látogató is inkább a nyitott peronokon (olykor mindösszze egy lábbal támaszkodva és egy kézzel kapaszkodva) történő utazást neveztük tujázásnk a lépcsőkön csüngve szó szerint ember-fürtöket alkotva! 
Ezt az érzést nem lehet elfelejteni egy életre!
Petőfi Sándor után szabadon: 
Mit nekem te zordon Combinoknak légkondival kényeztetett tája! Tán csodállak, ámde nem szeretlek, S testem beltered nem járja.....

Jelenlegi és régebbi nevei:

Baross tér, Baross tér
 • Forrás: Beküldte: Nagy Zoltán
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (7)

Zsóka Lessmeister
Zsóka Lessmeister
Jó ez a kép! Moszkva téri lány voltam én is, de lány létemre nem tujáztam! Kifelejtetted a "KALEF" nevet, mi így hívtuk a 60-as években. Emlékszel? Üdv.: Zsó
2013. november 17. 01:14
Béla Moldvay
Béla Moldvay
A 46-os nem járt a Széll Kálmán téren. A tujás fénykép a Keleti pu. elötti Baross téren készült. A 46-os 1913-tól 1952-ig a Keleti pu. és a Nyugati pu. között közleke- dett, a menetiránytábla tanúsága szerint is. Két évig meghosszabbított útvonalon a Kossuth térig járt. A fénykép felirata Legát Tiborék - egyébként nagyon értékes könyvében is hibásan szerepel. ( Számos villamos ). Üdvözlettel M.B.,egy tujatárs.
2013. november 30. 18:47
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, megigazítom.
  2013. december 01. 23:21
Béla Moldvay
Béla Moldvay
A régi és jelenlegi név azonos. M.B.
2013. december 02. 15:06
  Popovics András
  Popovics András
  Igen, bocsánat, ezt kihagytam. De most már javítottam, köszi.
  2013. december 02. 16:43
Béla Moldvay
Béla Moldvay
A jelenlegi és régi név rovat is igazításra vár. M.B.
2013. december 02. 17:04
Olsvay Endre
Amúgy bizony járt 46-os a Moszkva téren, csak később. az 50-es-60-as évek fordulóján, több éven keresztül. Déli p.u., Margit híd, Nkörút, Petőfi-híd, Budai hídfő végáll.
2013. december 08. 06:30