Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, Blaha Lujza tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1951, Blaha Lujza tér, a Rákosi Jenő (Márkus Emília) utca felől, egy nem szokványos szemszögből nézve. Az eredetileg Népszínház, később (1908-1965-ig) Nemzeti színház még csaknem eredeti szépségében. A század elején-harmadán itt járt villamosok vágányai még ott futnak a Rákosi Jenő (Márkus Emíia) utca sarkán. Tinódi Lantos Sebestyén szobra is a helyén van még. Az Akácfa utca és a Rákóczi út sarkán a valaha volt Hotel Orient szálloda, avagy a Törekvés Takarékpénztár székházának már csak a földszinti torzója látható...A gázlámpák is megvannak még a szép kandelábereken. Az egyiknek a derekán pedig a fém szemétgyűjtő segít a járókelőknek NEM szemetelni...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (05385), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©