Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Baross tér, 8. kerület

További információk a képhez

1955, Baross tér forgalomirányitó rendörrel (rendőrnővel).
A rendőrnő (egy körforgalomhoz képest) igen szokatlan helyen van és a mozdulata is bizonytalan. Ha körforgalom, akkor minek a rendőr. Ha nem, akkor meg szokatlan az elhelyezkedése. Nekem nem gömbölyű...A mögötte lévő ember is egy kis kakukk-tojás. Kalauznak látszik. De mit keres ott?
A 7-es járatszámú autóbusz egy MÁVAG tr 3.5-ösnek tűnik.
A többi jármúre is vannak tippjeim, de (ha mondhatom így, immár hagyományosan) a megfejtést a tisztelt látogatókra bízom.
Ami "hót ziher", az a kockakő.
És akkor a megfejtések Andor Tamás és Szőke Miklós segítségével: A taxi egy Fiat 1100-as, a motor egy BMW R75-ös, jobbra egy GMC teherautó. A bal oldalon látható teherautó mivoltát illetően megoszlanak a vélemények.  Valószínűleg egy ZISZ teherautó. (A hűtőrács vízszintesen rácsos.)
Mindkettőjüknek köszönöm a megfejtéseket.
Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©