Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, József körút, 8.kerület

További információk a képhez

1957, József körút 52-56., a Harminckettesek tere sarok. A ház tetején a felirat nehezen, de olvasható: Matild udvar! Vajh honnan ez a név?  Lévén a kép 1957-es, ezért valószínű, hogy már nem a Bodó kávéházba szállítják a lovaskocsikon fa hordókban a bort és a sört. Később, amikor még (már) Vidám presso néven működöt (kb.: a 80-as évek) jómagam is leguritottam 1-2 sört itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút
  • Forrás: Fortepan.hu (103507), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©