Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Calvin (Kálvin) tér, 5. kerület, 8. kerület

További információk a képhez

1958, Calvin (Kálvin) tér. Nem tudom, hogy a színek mennyire valóságosak, de ezen képről bizonnyal kiderül, hogy a MÚLT képei "zöldebbek" (miként a szomszéd nője is), vagy legalábbis színesebbek!
Ezzel a szembe jövő Ikarus 60-asra gondolok elsősorban.
A nyugalom, ami innen árad, az szinte elképzelhetetlen.
Szemben a Múzeum utca.
Van ma fű, kert, pad és nyugiság a Kálvin téren?
A kép a valaha a Múzeum körút sarkán állt Geist-ház helyéről készült. Ennek a helyén volt később a Calvin téri sörkert.Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól újabb írás szerint Kálvin tér, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XIX. században Heu Markt (széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér
  • Forrás: Fortepan.hu (51606), orig: NAGY GYULA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©