Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Mező Imre (Fiumei) út a Koltói Anna (Magdolna) utcánál, 8. kerület

További információk a képhez

1958, Mező Imre (Fiumei) út a Koltói Anna (Magdolna) utcánál. A háttérben az OTI tornya még egészben, ezzel a szép toronnyal a tetején. Az épület Komor Marcell és Jakab Dezső tervei szerint épült (időben több részletben). 1931. februárjára elkészült Budapest első felhőkarcolója, ami Európa legmagasabb középülete lett. 1969-ben a tornyot le kellett bontani, mert az egyik építőanyaga az ún.: CITADUR, azaz bauxitcement volt. Később az épületet szépen felújították. De így ez már csak olyan, mint Michelangelo Dávid-szobra fej nélkül...Középen a 27-es járatszámú középperonos villamos, ami ekkor a Keleti pályaudvar és a Nagyvárad tér között közlekedett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fiumei út, 1957-től Mező Imre út, 1923-tól Fiumei út, 1874-től Köztemető út, Az 1840-es évek végétől Friedhof Strasse (Temető út), 1817-től Linien Graben (Árok vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (197610), ADOMÁNYOZÓ Keveházi János. Javított kép: Konta gábor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©