Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Nagyvárad tér, 8. kerület

További információk a képhez

1959, Nagyvárad tér, autóbusz végállomás. Majdnem 60-év, az 64 év. Kevés hely van a világon, ahol ennyi idő alatt semmi sem változik. Sokáig a Nagyvárad tér ezen sarka is ezek közé tartozott...Már nem! Nagyon nem!
De itt még látható terméskőfal. Látható még a MÁVAG tr 5-ös autóbusz 6-os járatszámmal. A korabeli magyar autóbuszok közül az elsők egyike. Nagyon remélem, hogy lesz még híres magyar autóbusz...
Ami napjainkra is megmaradt, az talán egy-két jegenyefa...
Ma egy kicsiny, új világegyetem (egyetemi kis világváros) van itt, talán már készen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: fortepan (117055), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FSZEK Budapest Gyűjtemény / Sándor György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©