Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Rákóczi út a Nagykörútnál, 8., és 7. kerület

További információk a képhez

1960, Rákóczi út a Nagykörútnál. Balra a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892). Sajnos ekkor már Hermész szobra nélkül. Jobbra a "László ház", amely ház Kiss István tervei alapján 1895-re készült el László Zsigmond számára. Ezen házon az egyik reklám szövege volt, hogy: SZÍVJON Daru CIGARETTÁT. Keresztben a Nagykörút. Jobbra a József körút, balra a Lenin (Erzsébet) körút.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1874-től Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse (Kerepesi út), A XVIII. században Hatvaner Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (250611), ADOMÁNYOZÓ Vimola Károly
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©