Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Kőbányai út, 10. és 8. kerület

További információk a képhez

1963, Kőbányai út a Könyves Kálmán körútnál. Na ezen a képen látható igazán, hogy mennyit is vett el a Könyves Kálmán körút kiszélesítése a "Görög kolónia" épületeiből. Konkrétan egy egész háznyit. A képen látható -alacsonyabb- házból annyi maradt, hogy a mögötte lévő ház innenső (immár tűzfalán) megörökítették az eredeti ház lenyomatát, mint egy domborművet. Érdekesség még a tv antennák és a légvédelmi sziréna a házak tetején.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kőbányai út, 1811-től Steinbrucher Strasse (Kőfejtő utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (252006), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©