Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Kulich Gyula (Kálvária) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Kulich Gyula tér, a József Attila mozi.
A Kálvária tér 7-ben levő mozi neve az 1910-es címjegyzék szerint KÁLVÁRIA TÉRI MOZGÓ volt. 1913 augusztus 13-án avatták fel az új helyet, ami színház és mozi volt egyben. Mint színház, a neve Józsefvárosi Színpad lett. Moziként ugyanezt úgy nevezték, hogy NÉPOTTHON MOZGÓ.
A Népotthon Mozgó 1926-ban nevet váltott, ettől kezdve JÓZSEFVÁROSI FILMSZÍNHÁZ néven működött a Kálvária tér 6-ban. A mozi a Kálvária tér 7-ben ugyanúgy Józsefvárosi Filmszínház néven folytatta, mint eddig. 1945-ben az üzemeltetést a Független Kisgazdapárt vette át, ekkortól JÓZSEF ATTILA MOZI néven. A mozi utolsó napja 1971 október 20 szerdai nap volt. Én magam itt láttem a Szegény gazdakok című filmet. szomorú aktualitás: Elhunyt a film egyik főszereplője: Bara Margit. Nagyszerű színésznő volt. Isten nyugosztalja!
Amikor az ember (fia, lánya) hetente akár három mozit is megengedhetett magának...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Kálvária tér, 1957-től Kulich Gyula tér, 1874-től Kálvária tér, Az 1740-es évektől Calvarien Platz
  • Forrás: www.photoblog.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©