Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1985, Nagyvárad tér, 8. kerület

További információk a képhez

1985, Nagyvárad tér. A SOTE (ma Semmelweis Egyetem) Elméleti Tömbje. Előtte a Béke-emlékmű. (Székely Péter "Pierre", 1983.június 14.). A Béke - madárhoz hasonlító - nonfiguratív szobra. Francia rózsaszínű gránit közel 500 cm magas. Felirat: 'PAIX' és Mitterand aláírása, 'BÉKE' és Kádár János aláírása. Az emlékmű Francois Mitterrandnak, a Francia Köztársaság elnökének és Kádár Jánosnak, a Magyar Szocialista Munkáspárt első titkárának védnökségével készült
A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan.hu (130434), orig: SZILÁGYI MARIANN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©