Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1965, Blaha Lujza tér, a Nemzeti Színház.
Amikor a halálra ítélt kötéllel a nyakában még áll a hokedlin...
A Nemzeti színház megsemmisítésének kezdeti fázisát láthatjuk.
Az élve boncolás művelete a Rákóczi út felől fényképezve.
Az épület Népszínház néven látta meg a napvilágot 1875-ben.
A Nemzeti színház mögött a László ház látható.
Fellelhetünk még egy UV szerelvényt, egy igen füstös Wartburg 312-est, egy csikktartó nélküli fém szemétgyüjtőt és V alakzatban pompázó ostorlámpákat az új és a régi talapzatán.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Vajda János
Vajda János
Élt 90 évet... Béke nemes poraira!
2013. június 20. 08:41
Sipos András
Sipos András
Nagy színész-nemzedékek otthona volt. A Tragédia bemutató esemény volt minden időben. Az első, amit láttam a Básti-Major-Szörényi trióval. Shakespeare mindig műsoron volt: Bessenyei, Kállai, Lukács Margit. Nagyszerű Peer Gynt Ladányival. A Szentivánéji Makláryval, Mészáros Ágival. A Tojás Kálmánnal. Az Ügynök Tímárral és az ifjú trónkövetelőkkel: Linka György, Tímár Éva. A lenyűgöző Vérnász Máthé Erzsivel, Buss Gyulával, Berek Katival.
2014. január 04. 21:37